KULT

KULT er et samarbejde mellem fire københavnske gymnasier, som hver for sig har en stærk profil på det kunstneriske og kulturelle område. Vi vil udvikle fagområderne i billedkunst, dansk, drama, mediefag og musik. KULT er støttet af Region Hovedstaden.

KULT er paraply for en lang række projekter. Projekterne spænder vidt, lige fra elevprojekter på tværs af skolerne til foredrag og workshops med medspillere i kulturlivet samt efteruddannelse af lærere. Samarbejdet foregår på mange niveauer og omfatter både traditionelle og eksperimenterende projekter.

Kultprojekter 2019-20:

Uge 43-49: Forfatterworkshop med Lone Aburas
Med udgangspunkt i elevernes egne erfaringer i en hverdag fyldt med forventninger, pres, drømme og længsler vil forfatteren Lone Aburas lære eleverne at skrive tekster ved hjælp af litterære greb og virkemidler.

Efterår 2019 og forår 2020: Det Kongelige Teater
Teater, Ballet og Opera:
Adressaten ubekendt
Mutter Courage
Snedronningen
Idomeneo
Mahlers 3. Symfoni Ballet

Designovate 2019:
Den Skandinaviske Designhøjskole vil sætte fokus på DESIGN, ARKITEKTUR OG BÆREDYGTIGHED ved at lade en række både nye og erfarne designere og arkitekter fortælle, fremtidens design og arkitektur i et bæredygtigt perspektiv. Gennem korte og intense talks vil forskellige fagfolk belyse emnet.

Museumsformidling på Louisiana:
KULT-eleverne vil i samarbejde med Louisianas kunstformidlere sætte fokus på, hvordan man formidler kunst samt skaber fortællinger med kunst.

Fotografiprojekt med Marie Rømer:
Et fotografiforløb for billedkunstelever fra alle fire skoler.

CPH:UNG Dox:
Hvert år samarbejder KULT med CPH:UNG Dox om en emnedag, hvor 600 elever ser 2 dokumentarfilm og hører et/eller flere oplæg, der passer til det givne emne.

KULT-café:
For 4. år lukker KULT dørene op for KULT-cafeen, hvor elever fra de 4 KULT-skoler mødes til en hyggelig aften, hvor der vil være bands, kunstudstillinger, digtoplæsninger mm af elever fra skolerne.