Mediefag

På optagelse hos den Kongelige Ballet i forbindelse med udarbejdelsen af en af 2F Mediefag 2016’s dokumentarproduktioner.

Mediefaget er drevet af en stor kærlighed til film, tv/streaming og vi arbejder primært med to ting i mediefag på Ingrid Jespersens Gymnasium:

• at sætte ord og teori på film, tv og medieoplevelser
  • at planlægge, udføre og redigere medieprojekter som fx korte fiktionsfortællinger, spots og dokumentarproduktioner.

Det faglige formål med undervisningen i mediefag er at etablere et grundigt kendskab til, hvordan man fortæller i billeder og lyd samt at udvikle og træne kommunikations og formidlingsevner ved at lave film.

Der er ikke mange lektier i mediefag, men du skal regne med en del gruppearbejde, når du fx skal udvikle ideer, skrive manuskript eller redigere jeres film.

• Der gives en mundtlig karakter
  • Du kan komme til mundtlig eksamen

Du kan vælge mediefag som valgfag på både c-niveau og på b-niveau på IJG og fordelingen mellem den teoretiske og den praktiske undervisning er lige. Se eksempler på film lavet af mediefagselever her:

Til dig, der er særligt interesseret i film og kommunikation tilbyder vi også kommunikationslinjen – som flere af vores mediefagselever gør brug af.

Vi glæder os til at se dig i Mediefag!